Das Meisterstück – Wurst i cerveses artesanes a Berlin

Una bona forma de descobrir un lloc desconegut és estudiar la seva gent, les seves costums i la seva gastronomia, i quan algú visita Berlin no es pot marxar sense haver tastat les seves tradicionals currywurst i, preferentment, regar-les amb alguna de les seves Craft Bier elaborades a una de les nombreses Hausbrauerei de la ciutat. Doncs resulta que Das Meisterstück és el temple de la wurst i la cervesa al mateix centre de Berlin.

Situat al número 3 de Hausvogteiplatz només entrar ja es veu que és un lloc selecte. La cura pels detalls salta a la vista, amb una decoració elegantment desenfadada i una distribució de taules que busca aprofitar al màxim els enormes finestrals i un acollidor pati interior.  Però el millor del local queda a mà esquerra sengons s’entra: un gran aparador on es pot escollir d’entre una enorme varietat de wurst, la nevera on exposen les cerveses artesanes i vins més selectes i, més cap al centre, el foc obert sobre el qual es fan totes les salsitxes.  Exacte, les wurst les cuinen a la graella sobre un bon foc de llenya!

A més d’una llarguíssima carta que cobreix al detall l’enorme varietat de salsitxes alemanes, cada una amb el seu acompanyament particular, disposen d’una bona selecció de cerveses artesanes elaborades tan a Berlin com a altres indrets d’Alemanya.  Si seguim els savis consells del personal, podrem gaudir d’una excel·lent degustació de productes típicament alemanys, ja sigui en format de taula variada o plat específic.  Però ja que som a Berlin, perquè no gaudir del buc insignia de la capital germànica, la famosa currywurst? Jo l’he acompanyada d’una fantàstica Schönramer Imperial Stout, però tant la Wedding Pale Ale com la Schoppe Bräu XPA no haguéssin sigut pitjors escortes.

Currywurst amb patates al forn i Schönramer Imperial Sotut
Currywurst amb patates al forn i Schönramer Imperial Sotut

A més de la currywurst, les salsitxes d’anec i salmó també són una proposta més que ressenyable. Així que se sou a Berlin i voleu conèixer de molt a prop la seva gastronomia, no podeu passar per alt Das Meisterstück!